Haptonomie zundert
Image default
Aanbiedingen

3 Verschillende soorten dakbedekking

Als het gaat om dakbedekking zijn er veel opties op de markt. Het kan moeilijk zijn om te beslissen welk type dakbedekking geschikt is voor jouw huis. In deze blogpost bespreken we de verschillende soorten dakbedekking die beschikbaar zijn en helpen we je beslissen welke voor jou geschikt is.

De keuze is reuze

Er zijn veel verschillende soorten dakbedekking beschikbaar, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Het meest voorkomende type dakbedekking in Nederland is asfalt shingles. Asfaltshingles zijn gemaakt van een glasvezel- of papiermat die bedekt is met asfalt en vervolgens bekleed met keramische korrels. Asfalt shingles zijn duurzaam en gemakkelijk te installeren, waardoor ze een populaire keuze zijn voor Nederlandse huiseigenaren. Ze gaan echter niet zo lang mee als sommige andere soorten dakbedekking en kunnen gevoeliger zijn voor windschade.

Metalen dakbedekking

Een ander populair type dakbedekking in Nederland is metalen dakbedekking. Metalen dakbedekking wordt gemaakt van staal, aluminium of koper en is verkrijgbaar in een verscheidenheid aan kleuren en stijlen. Metalen dakbedekking is uiterst duurzaam en kan bij goed onderhoud wel 50 jaar meegaan. Metalen daken zijn ook brandwerend en reflecteren warmte, waardoor ze energiezuinig zijn. Metalen daken kunnen echter duurder zijn dan andere soorten dakbedekking en kunnen lawaai maken tijdens regen- of hagelbuien

Dakpannen

Dakpannen is een andere optie die in Nederland populair is. Dakpannen zijn gemaakt van klei of beton en zijn er in verschillende kleuren en stijlen. Dakpannen zijn zeer duurzaam en kunnen bij goed onderhoud wel 100 jaar meegaan. Ze zijn ook brandwerend en reflecteren warmte, waardoor ze energiezuinig zijn. Pannendaken kunnen echter duur en zwaar zijn, waardoor ze moeilijk te installeren zijn

Dak van EPDM

Een EPDM dak is een geweldige keuze voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een duurzaam, langdurig dak. EPDM dakbedekking kan bij goed onderhoud tot 50 jaar meegaan, zodat je je niet snel zorgen hoeft te maken over het vervangen van je dak. Bovendien zijn EPDM-daken bestand tegen vuur, wind, hagel en UV-stralen, zodat je er zeker van kunt zijn dat je huis goed beschermd is tegen de elementen  EPDM daken zijn ook relatief eenvoudig te installeren, wat je geld kan besparen op de installatiekosten. En als je ooit je EPDM dak moet repareren, is het proces relatief eenvoudig.