Woning en Tuin

De voordelen van Marmoleum en duurzaamheid

Je hebt net een nieuwe woning gekocht en je wilt een nieuwe vloer leggen die wel tegen een stootje kan. Of je bent op zoek naar een stevige en krasbestendige vloer voor een bedrijfspand. Dan is Marmoleum de vloer voor jou! Marmoleum is stijlvol, comfortabel én stevig. In dit artikel vertellen wij graag meer over Marmoleum.

Eenvoudig een Marmoleum vloer leggen?

Heb je geen ervaring? Dan is het belangrijk je goed in te lezen over het leggen van de vloer. Marmoleum stroken worden op de ondergrond gelijmd en eventueel worden nadien de naden aan elkaar gelast. Marmoleum kan namelijk niet goed tegen vocht. Daarom is dit erg belangrijk. In principe kan het in vochtige ruimtes, maar zorg er dan voor dat de vloer door een professional wordt gelegd. Voor het leggen van een Marmoleum vloer is een vlakke ondervloer nodig. Marmoleum Click heeft een geluidsabsorberende kurklaag met een Marmoleum topcoat. Hiermee is de ondervloer van de Click-variant al geïntegreerd in het product. Als je een andere soort Marmoleum kiest is de uitdaging iets groter om de vloer zelf te leggen, maar niet onmogelijk! Marmoleum wordt op de volledige ondervloer vastgelijmd en vervolgens met een wals vastgehecht. Laat de vloer zeker 24 uur rusten voor een optimaal resultaat. De temperatuur moet minimaal 17 graden zijn om de vloer goed te laten hechten en rusten.

Marmoleum en de eigenschappen

Marmoleum is een sterke vloer en wanneer je deze vloer vergelijkt met andere vloeren zoals een laminaatvloer, is Marmoleum toch een heel stuk praktischer. De vloer is niet alleen krasbestendig, maar kan ook nog eens tegen een stootje. Heb je huisdieren of naaldhakken? Dat is geen probleem bij Marmoleum. Een Marmoleum vloer kan namelijk wel tegen een stootje. Het materiaal is ook antistatisch en trekt daardoor weinig stof en vuil aan. Deze vloer is gemakkelijk schoon te houden en is ook nog eens allergievrij. De vloer neemt snel de warmte van de omgeving aan waardoor het heerlijk warm aanvoelt aan je voeten. Liever nog warmere voeten? Marmoleum is ook zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming. Natuurlijk spelen duurzaamheid en milieuvriendelijke tegenwoordig ook een belangrijke rol. En gelukkig is Marmoleum dat!

Marmoleum, wat is dat?

Marmoleum is een milieuvriendelijke en duurzame vloer gemaakt van linoleum. Linoleum is gemaakt van alleen natuurlijke ingrediënten met als basis lijnzaadolie. Het natuurproduct linoleum is ook goed te combineren met andere natuurproducten, zoals hout en steen. Marmoleum is comfortabel en ook nog eens krasbestendig. Krassen zijn nauwelijks zichtbaar, schoonmaken is een eitje en de vloer neemt snel de warmte van de omgeving aan waardoor deze comfortabel aanvoelt. Een Marmoleum vloer is beschikbaar in een Click-variant, stroken, tegels en banen. Ook zijn de mogelijkheden qua kleuren, structuren en designs eindeloos. Hierdoor past Marmoleum overal, in iedere ruimte.

Ben je op zoek naar een goede en mooie Marmoleum vloer? Wil je zelf een Marmoleum vloer gaan leggen of wil je hem laten leggen? Forbo Love Life heeft een uitgebreide collectie aan Marmoleum vloeren en kan je daarnaast uitstekend adviseren bij het maken van de juiste keuze. Neem contact op met Forbo Love Life voor meer informatie.

http://www.lovelife-forbo.nl/