Haptonomie zundert
Image default
Woning en Tuin

Een serre aanbouw

Een serre aanbouw was vroeger een langdurige project en veel van het werk moest met de hand worden gedaan. Het was niet alleen dat het lang duurde maar koste ook nog eens veel geld. Het was daarom voor de gemiddelde Nederlander niet betaalbaar wat nu veranderd is.

Nu hebben de grote bedrijven nieuwe technologie en gereedschappen. Veel van het werk wordt door machines gedaan en zo is er minder arbeid nodig voor serre aanbouw. Veel van de onderdelen zijn tegenwoordig prefab. Dit betekent dat ze al van tevoren zijn gemaakt wat veel tijd bespaart bij serre aanbouw. 

Het werk bij serre aanbouw is nu vooral aan bestaande constructie. De bestaande constructie bij de woning moet aangepast worden zodat de serre aanbouw kan beginne. Tegen de tijd dat de aanpassingen gedaan zijn komen de prefab onderdelen ook een en gaat de serre aanbouw gelijk door.

Doordat het nu sneller gaat kost het de bedrijven minder geld en is het mogelijk om de serre aanbouw voor een lager prijs te doen. Hierdoor is het voor de gemiddelde Nederlander ook betaalbaar geworden om een serre te laten bouwen. In de afgelopen jaren zijn door de lagere prijs ook meer serres gebouwd dan de jaren ervoor.