Haptonomie zundert
Image default
Banen en opleidingen

Interviewen met een Java-ontwikkelaar

Er zijn veel programmeertalen, maar Java is een van de meest populaire talen voor back-endontwikkeling. Dit is een ontwikkelaar die in een van de talen voor de back-end schrijft. Om de taken van een Java-ontwikkelaar te begrijpen, moet u het vakgebied bestuderen en begrijpen welke taken deze programmeertaal kan oplossen.

Er zijn drie hoofdclassificaties:

 • Java EE (enterprise-editie) – geschikt voor de ontwikkeling van een systeem voor de veiling van advertenties, CRM / CMS, oplossingen met betrekking tot financiën: transactieverwerking, documentstroom, applicatieverwerking.
 • Java SE (standaardeditie) is meer geschikt voor het ontwikkelen van aangepaste applicaties, voornamelijk voor desktopsystemen die geen aparte server nodig hebben om te werken.
 • Java ME (micro-editie) – Voor apparaten met beperkte bronnen, zoals mobiele telefoons of Blu-ray Disc-spelers.

De meest gevraagde versie is Java EE.

Laten we eens kijken naar de meest populaire frameworks. Het is software waarmee je de verschillende onderdelen van een project aan elkaar kunt lijmen. Spring is het meest populaire webframework voor Java, waarrond een heel ecosysteem van add-on modules, subframeworks, frameworks in frameworks en build-bodies is gegroeid. De belangrijkste zijn:

 • Spring MVC is een op HTTP en servlet gebaseerd framework dat veel uitbreidings- en aanpassingsopties biedt.
 • Spring Data – biedt toegang tot gegevens: relationele en niet-relationele databases.
 • Spring Security – autorisatie en authenticatie, toegang tot gegevens en methoden.

Een typische webtoepassing bevat waarschijnlijk een suite zoals Spring MVC, Data, Security. De huidige populariteitsbeoordeling van Java-frameworks kan hier worden bekeken.

Om een ​​Java-ontwikkelaar in te huren, moet je denken als een Java-ontwikkelaar. Dit is waar, je moet begrijpen hoe mensen deze markt zien. De meeste specialisten op dit gebied werken aan de ontwikkeling van grote, vaak bedrijfssystemen. Zowel in-house als verschillende soorten outsourcing worden beoefend. De laatste optie heeft zowel zijn voor- als nadelen. Kiest u voor een buitenlands project, dan zijn er hoge salarissen, bonussen en vrijwillige ziektekostenverzekering, communicatie met de klant in het Engels en mogelijke zakenreizen. Daarnaast zijn dit grote projecten, met vaak interessante processen, architectuur en opgaven. De keerzijde is de trage besluitvorming over het project, niet de modernste technologieën, het is niet altijd mogelijk om het belang van uw werk te voelen vanwege de bureaucratie aan de kant van de klant.

In interviews vraag ik vaak wat de meest interessante uitdaging van het afgelopen jaar was. Dit laat zien hoe iemand weet hoe hij over werk moet praten en hoe moeilijke problemen hij kan oplossen. Ik zal zeker 3-4 technologieën uit mijn cv vragen om hun kennis te controleren. Het is altijd erg achterdochtig om 15-20 technologieën in een persoon te zien die een uitstekend bezit ervan impliceert. Nou, ik vraag zeker waar iemand naast het salaris in geïnteresseerd is, want ik ben geïnteresseerd in het werken met de jongens op lange termijn, en niet in een paar maanden.

Typische interviewvragen:

 • Welke taken voert u uit op uw huidige locatie?
 • Welke bibliotheken en frameworks gebruikt u?
 • Welke projecten zullen het meest interessant zijn?
 • Hoe wil je je verder ontwikkelen?
 • Ben je andere programmeertalen aan het studeren?
 • Wat vind je van mogelijke front-end taken?

Als we het hebben over werken in een klein bedrijf dat geen apart team van testers heeft, kunnen vaardigheden in het werken met JUnit, TestNG of Mockito unit tests een belangrijk punt zijn.

global recruitment

https://www.globalrecruitment.info/