Haptonomie zundert
Image default
Onderwijs

Leren een heftruck te besturen met een heftruck cursus

Met de handige heftruck cursus wordt iedereen goed geleerd wat er allemaal bij komt kijken om een dergelijk apparaat en machine te moeten besturen. Je denk misschien dat het niet zo heel moeilijk is om deze te besturen, maar dat kan zeker nog tegenvallen. Het is niet zo makkelijk om dit te besturen en vooral niet wanneer je nog te maken hebt met omstanders die bijvoorbeeld ook door een magazijn rijden of lopen. Wanneer jij niet goed een apparaat kunt besturen kunnen er vervelende situaties ontstaan en kunnen er ook ongelukken gebeuren. Door een heftruck cursus te volgen wordt deze kans een stuk kleineer en waarborg je dus de veiligheid van het personeel.

 

De verplichting voor de werkgever

Als werkgever ben je ook verplicht om je werknemers te voorzien van een certificaat. Of je moet mensen aannemen die al een certificaat hebben, maar dan moeten zij dit alsnog iedere 5 jaar verlengen. Je komt er als werkgever dus niet onderuit om eens in de zoveel tijd een heftruck cursus te doen. Maar wat wordt hier allemaal geleerd en wat krijg je terug voor je geld? Je krijgt tijdens de heftruck cursus een uitgebreide uitleg van alle theorie omtrent een heftruck, maar daarnaast wordt er natuurlijk ook veel aandacht besteed aan de praktijk. Want dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait.

 

Voordelen van de heftruck cursus

De heftruck cursus duurt een halve dag en er kunnen 12 mensen aan deelnemen. Je kunt gebruik maken van de eigen locatie en je eigen heftrucks. Dit scheelt een hoop tijd want zo hoeft niet iedereen naar een ander locatie. Maar wat hier ook nog een voordeel van is, is dat de heftruck op locatie worden gebruikt waardoor iedereen al direct in een vertrouwde omgeving deze machines leert te besturen. Boek snel en maak gebruik van de groepskorting!