Zakelijke dienstverlening

Sfeervolle linnen gordijnen op maat? Wij vertellen je er meer over

Met Linnen gordijnen brengt u sfeer aan in elke ruimte. Bij Linnengordijnenshop kunt u gratis uw linnen gordijnen bestellen. Wist u ook onze linnen gordijnen op maakt gemaakt worden? Nieuwsgierig geworden naar ons? Lees dan deze blog. 

Linnen gordijnen op maat?

Hang je de gordijnen aan een rail of roede of kies je voor losse ringen of zeilringen? Er zijn veel verschillende manieren. Zorg ervoor dat je jouw raam goed opmeet, om fouten te voorkomen. Meet de totale breedte, de totale hoogte en de breedte van het linker- en het rechter deel. Houd vooral rekening met de ophangmethode. Bij roede, rails of ingeslagen ringen meet je vanaf de bovenkant van de rail tot de vloer of vensterbank.

Ruime keuze

U heeft ruime keuze uit gordijnen. U kunt bijvoorbeeld ook gaan voor transparante of linnenlook gordijnen in plaats van linnen gordijnen. De materialen hebben ook verschillende eigenschappen. Linnen heeft een bijvoorbeeld een meer grove structuur, welke zorgt voor een luxe uitstraling. U kunt linnen gordijnen altijd gratis laten voeren voor een isolerende- en verduisterende werking. Linnenlook gordijnen zijn gemaakt van honderd procent polyester. Toch hebben ze de karakteristieke uitstraling en structuur van linnen gordijnen. Het voordeel van linnenlook is dat dit materiaal kreukherstellend is en nauwelijks krimpt. Dit betekent dat u de gordijnen zelf gemakkelijk kunt reinigen. Transparante gordijnen staan ook wel bekend als vitrage. Deze gordijnen zijn een combinatie van polyester en linnen. De fijn geweven stof filtert niet alleen het licht, maar ook de doorkijk.

Hoe reinig je linnen gordijnen

Linnen is een natuurproduct en daarom erg gevoelig voor krimp. Daarom raden wij niet aan om linnen gordijnen zelf te reinigen. Ons advies is om linnen gordijnen professioneel te laten reinigen bij een stomerij. Kies hier voor ‘dry cleaning’ als reinigingsmethode. Bij dry cleaning wordt de stof namelijk gereinigd zonder dat er gebruik wordt gemaakt van water. Op die manier is de kans op krimp vele malen kleiner. Linnen gordijnen en vouwgordijnen kunt u strijken op de hoogste temperatuur. Linnenlook en transparante gordijnen kunt u wél zelf reinigen. U wast deze gordijnen op een wolprogramma op maximaal 30 graden. Deze stoffen zijn kreukherstellend en hebben nagenoeg geen last van krimp. Als tip voor het wassen: vouw de haken van het gordijn naar elkaar toe. Doe hier vervolgens een panty of waszak omheen. Zo kunt u de gordijnen eenvoudig wassen, zonder dat de haken uw wasmachine beschadigen.

Linnen gordijnen zijn niet voor niets zo populair. De mogelijkheden zijn eindeloos en u bent verzekerd van een sfeervolle toevoeging op uw interieur. Linnen gordijnen maken het helemaal af. Bij Linnengordijnen bestelt u de gordijnen makkelijk en snel via onze webshop. Al onze gordijnen worden gratis gevoerd en op maat gemaakt. Ook kunt u bij ons terecht voor gratis advies. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Of wilt u meer weten over onze inmeet- en montageservice? Neem dan vooral contact met ons op.

https://www.linnengordijnenshop.nl/