Haptonomie zundert
Image default
Aanbiedingen

Tekortkomingen van zelf een website bouwen

Tekortkomingen van zelf een website bouwen

Zelf een website bouwen is geen eenvoudige klus. Velen gaan hier dan ook de mist mee in. Er is technische kennis en kennis van code voor nodig om een goede site op te zetten. Ben je dus van plan om zelf een website te bouwen, zonder dat je enige ervaring hebt? Lees dan eerst deze blog over de mogelijke valkuilen.

 

  1. Slechte kwaliteit design en functionaliteit

Het bouwen van een website zonder ervaring kan leiden tot slechte kwaliteit design en functionaliteit. Dit kan de algehele uitstraling van jouw bedrijf negatief beïnvloeden en potentiële klanten afschrikken.

 

  1. Ontbreken van zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is essentieel voor het verbeteren van de online zichtbaarheid van jouw website. Het ontbreken van SEO kan leiden tot lage zoekmachine rankings en minder verkeer naar jouw website.

 

  1. Beperkte aanpassingsmogelijkheden

Met beperkte technische kennis is het moeilijk om de gewenste aanpassingen aan jouw website door te voeren. Dit kan beperkingen opleggen aan de functionaliteit en gebruikerservaring van de website.

 

  1. Geen ondersteuning voor webbeveiliging

Een professionele website ontwikkelaar kan jouw website beschermen tegen mogelijke cyberaanvallen en zorgen voor optimale webbeveiliging. Bij zelfbouw loop je het risico dat jouw website kwetsbaar is voor hackers.

 

  1. Tijdrovend proces

Het bouwen van een website kan veel tijd en energie vergen, vooral als je geen ervaring hebt met webdesign. Dit kan ten koste gaan van jouw tijd en middelen die beter kunnen worden besteed aan andere aspecten van jouw bedrijf.

 

Uitbesteden

Begint het je te duizelen als je bovenstaande valkuilen leest? Dan kun je beter een website laten maken door een professional. Dit lijkt op het eerste oog wellicht duurder, maar op de lange termijn gaat dit zich dubbel en dwars uitbetalen. Zo kost het minder tijd en ben je dus sneller live. Bovendien is een website gebouwd door professionals ook toekomstbestendiger. Ook qua veiligheid en gebruiksvriendelijkheid zul je waarschijnlijk een stuk beter scoren als je het door een professional laat doen. En hoe beter je website werkt, hoe beter je je online doelen kunt bereiken. Of dat nou het verkopen van spullen via je webshop is of het informeren van de bezoekers van je blogsite. 

 

https://www.best4u.nl/