Vakantie

Vietnam heeft als vakantieland veel te bieden

Op de website van All over Tours staan diverse voorbeeldreizen naar exotische plekken. Een van die trips lichten we hier uit: de luxe rondreis Vietnam.

De 19 dagen durende vakantie begint in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Na de stad uitgebreid verkend te hebben, is er een slaaptrein/nachttrein geboekt richting Sapa. Sapa is een district dat bekend staat om de trapsgewijze rijstvelden. In Sapa maak je kennis met de plaatselijke bevolking, bezoek je een lokale markt, wandel je langs rijstvelden en watervallen.

Dag 5, 6 en 7 staan in het teken van een cruise over Halong Bay. Deze baai staat op de Werelderfgoedlijst. Voluit heet het water Vinh Ha Long en dat betekent baai van de dalende draak. De bronnen en grotten en Phong Nha Ke Bang zijn ook werelderfgoed. Het is een van de grootste kalksteenlandschappen ter wereld. Je zult er je ogen uitkijken. In de tweede helft van de vakantie staan de volgende plaatsen op het programma: Hue, Hoi An, My Son (met het unieke tempelcomplex), Ho Chi Minh City en Cai Be (bekend vanwege de drijvende markt).

Heerlijke stranden

Niet iedereen weet het, maar Vietnam heeft heerlijke stranden. Een strandvakantie Vietnam is daarom aan te raden! In dit Zuidoost-Aziatische land zijn beaches langs de hele kust; van de noordelijke Golf van Tonkin richting de zuidelijke Golf van Thailand. Sportievelingen mogen Mui Ne zeker niet overslaan. Je kunt hier geweldig wind- en kitesurfen.

Nha Trang is het meest geliefde strand. Het zand en de zee van Hoi An en Phu Quoc zijn ook populair. Na een relaxte stranddag kun je in een van de vele knusse restaurantjes verse kreeft eten en ondertussen genieten van adembenemende zonsondergangen. Er wordt ook veel gefietst in Vietnam. Zowel door de Vietnamese bevolking als door toeristen. De wegen en landschappen lenen zich uitstekend voor mooie tochten. Onderweg zou je zomaar een aap of een buffel kunnen tegenkomen!

Ben jij geïnteresseerd in een reis naar Vietnam? Je kunt vrijblijvend en gratis een reisvoorstel aanvragen voor een complete reis op maat!

https://www.allovertours.nl