Zakelijk

Voordelen van LED verlichting in je bedrijfshal

Haptonomiezundert

Led verlichting bedrijfshal

Led is een afkorting van het word light-emitting diode in het Nederlands ook wel licht-emitterende diode of licht uitstralende diode genoemd. In 1907 ontdekte een Britse radiopioneer dat het contactpunt van een kristaldetector licht kan geven en dat er met verschillende spanningen en materialen verschillende kleuren kunnen ontstaan. Een led bestaat uit een behuizing, draadverbinding, reflector, halfgeleiderkristal, aambeeld, ondersteuning, een frame, een afgeplatte zijde, anode en kathode. Deze laatste twee zijn voor de stroom aansluiting de anode is de plus en kathode de min. Er zijn 7 kleuren die kunnen ontstaan door de verschillende spanningen en materialen, namelijk rood, oranje, geel, groen en blauw, amber en ultraviolet.

Duurzame bedrijfshalverlichting

Led verlichting is duurzamer in verbruik dan andere soorten verlichting. In theorie kan een ledlamp namelijk vijftigduizend branduren meegaan, een gemiddelde gloeilamp duizend branduren, een spaarlamp tussen de achtduizend en vijftienduizend branduren en een tl-buis heeft tussen de twaalfduizend en zeventienduizend branduren. Je ziet dus dat een ledverlichting veel langer mee gaat dan de andere soorten verlichting en je dit scheelt een bedrijf kosten. De ledlamp geeft zo’n vijftig procent van zijn opgenomen energie af in licht bij een spaarlamp of tl-buis is dit ongeveer vijfendertig procent en bij de gloeilamp tien procent. Uit deze gegevens kun je dus al concluderen dat een ledlamp veel voordeliger is om aan te schaffen. Door de vele branduren hoef je ze niet snel te vervangen en dit is onder andere ideaal voor bijvoorbeeld in een bedrijfshal.

Led verlichting in een bedrijfshal is goedkoop in verbruik en je hoeft niet snel de lampen te vervangen. Er zijn enorm veel verschillende soorten ledverlichting die je in een bedrijfshal kunt gaan gebruiken.

https://www.huisartsenpraktijkraupp.nl/