Haptonomie zundert
Image default
Electronica en Computers

De beste tips voor het kiezen van de juiste CCTV beveiligingscamera

Denkt u aan het installeren van CCTV beveiligingscamera’s in uw huis of kantoor? Heb je genoeg onderzoek gedaan om de totale kosten van uw beslissing vast te stellen? Beveiligingscamera’s zijn er al voor een zeer lange tijd en ze blijven een van de beste middelen om de extra veiligheid die elke huiseigenaar nodig heeft te bieden. Vandaag de dag zijn er veel verschillende soorten beveiligingscamera’s beschikbaar. Van de heimelijke bewakingscamera’s tot de WiFi IP-camera’s, kunt u een breed scala aan uw specifieke behoeften te vinden. Maar, met zo veel opties beschikbaar, hoe weet u welke de beste is voor u? Hier is een blik op enkele van de top tips voor het kiezen van de juiste CCTV bewakingscamera’s.

Tip 1: Wat is het doel?

Het is belangrijk om een duidelijk idee te hebben van wat u precies wilt dat uw CCTV bewakingscamera doet. Het type camera dat geschikt is voor uw bedrijf of een die uw buurman heeft, is misschien niet geschikt voor u. Daarom is het belangrijk dat u nadenkt over wat uw behoeften zijn voordat u in een camera investeert. Als u duidelijke doelstellingen hebt, kunt u bepalen met welke kenmerken uw camera moet zijn uitgerust. Denk hierbij aan de vereiste opslagruimte, brandpuntsafstand, beeldresolutie, enz.

Tip 2: Welke apparatuur zal nodig zijn?

Een CCTV-systeem bestaat over het algemeen uit een enkele camera of meerdere camera’s en een hardware- of softwaregebaseerd beeldopnamesysteem. Vroeger konden CCTV-camera’s alleen werken door analoge signalen via kabels naar een locatie te zenden waar ze werden opgenomen. Tegenwoordig zijn er echter meer geavanceerde opties beschikbaar die signalen verzenden via internetprotocolnetwerken. Het type camera dat u kiest, zal grotendeels afhangen van de omvang van het gebied dat zal worden bewaakt.

Tip 3: Wat zijn uw opnamemogelijkheden?

Beelden kunnen worden opgeslagen op een DVR, een computer of op de camera zelf. IP-camera’s genereren beelden die digitaal zijn. Analoge camera’s genereren beelden die eerst gedigitaliseerd en vervolgens opgeslagen moeten worden. Anderzijds hebben DVR’s de mogelijkheid om meer dan één kanaal op te nemen. Er zijn beperkingen aan de verschillende soorten camera’s, dus het aantal camera’s dat u nodig hebt, het soort beeldkwaliteit dat u wilt en hoe lang u de beelden wilt opslaan, zijn van invloed op het soort apparaat dat voor u het beste is.

Tip 4: Vaste of bewegende camera’s?

Er zijn camera’s beschikbaar die zich op een specifiek gebied kunnen richten en er zijn types beschikbaar die de pan-, tilt- en zoomfunctionaliteit hebben. Vaste camera’s zijn het beste voor het bewaken van een specifiek gebied en bewegende camera’s zijn het beste als u de hele omgeving in de gaten wilt houden.

 

 

securitythuis

securitythuis nl

 

https://www.securitythuis.nl/