Haptonomie zundert
Image default
Electronica en Computers

Op jacht met een metaaldetector

Op jacht met een metaaldetector

Met de Beste metaaldetector kun je eindelijk op jacht naar oud ijzer of mischien wel een verborgen schat. Een ding moet je wel in je oren knopen en dat is dat goedkoop vaak ook duurkoop blijkt. Deze metaaldetectoren slijten vaak een stuk sneller en werken niet zo effectief als de middenklasse. Echter als je het niet veel gebruikt dan kan je hier om budget technische redenen voor kiezen. De juiste frequentie is erg belangrijk bij deze apparaten. Hoe lager deze is hoe beter, want hierdoor kun je nog nauwkeurig op zoek naar metalen. Je moet het zo zien dat je met een hoge frequentie alleen grote materialen vindt en met een lage frequentie spot je alle materialen dus ook de kleine.

De diepgang is ook erg belangrijk. In de meeste gevallen komt dit in de praktijk niet neer op 1,5 meter, maar eerder op 30 cm. Ook is het aan te raden om te kiezen voor een apparaat wat stevig is. Dit omdat je vaak uren gaat zoeken en je niet wil dat er iets afbreekt. Afhankelijk van de kennis die je hebt kun je de mogelijkheden kiezen. Er zijn veel opties bij de duurdere modellen, maar als je deze niet gaat gebruiken dan is dit ook zonde van je geld. Er komt meer bij kijken als alleen maar zoeken en daarom is het ook een hobby die veel tijd in beslag kan nemen.

Let ook op deze eigenschappen

Bij 5top hebben wij ook nog een paar eigenschappen meer waar je op zou kunnen letten. De pieptonen is er daar een van. Hoe meer deze erop zitten hoe beter. De verschillende pipetonen geven je namelijk richting en zo kom je nog dichterbij de juiste plek voordat je gaat graven. Ook kun je daardoor metaal, goud en andere materialen uit elkaar halen. Je hoeft dan niet meer iedere keer te graven voor iets wat mogelijk niks waard is. Ook de pinpoint functies is een aanrader, want hieraan kun je horen hoe die een voorwerp ligt.