Haptonomie zundert
Image default
Groothandel

Geweldige voordelen van het gebruik van LED-verlichting in uw huis of kantoor

LED verlichting is de nieuwste ontwikkeling in de verlichtingsindustrie. De energie-efficiëntie en aanzienlijke levensduur van LED-technologie bieden alle mogelijkheden om de manier waarop organisaties hun faciliteiten opfleuren te veranderen door de elektriciteitskosten en het algehele energieverbruik te verlagen. LED-verlichting biedt vele voordelen voor industriële en commerciële bedrijven die geïnteresseerd zijn in het verminderen van hun energieverbruik en kosten. Hier zijn enkele voordelen van LED-verlichting.

Geen warmte- of UV-emissies

Als je ooit hebt geprobeerd een gloeilamp te vervangen direct nadat deze is gedoofd, weet je hoe heet ze worden als ze in gebruik zijn. Veel traditionele verlichtingsbronnen, zoals gloeilampen, gebruiken meer dan 90% van de energie die ze gebruiken om te verwarmen, en wijzen slechts 10% van de energie toe aan de daadwerkelijke lichtproductie. LED’s zoals de LED panelen 60×60 geven bijna geen warmte af en het meeste licht dat ze uitstralen valt binnen het zichtbare spectrum. Deze functie is een van de redenen dat medische experts naar LED’s kijken als een mogelijke oplossing voor Seasonal Affective Disorder (SAD), die veel mensen treft tijdens de donkere maanden van het jaar. Het maakt LED’s ook ideaal voor het verlichten van kunstwerken die na verloop van tijd zullen verslechteren of kapot gaan bij blootstelling aan UV-stralen.

Een verbeterde milieuprestatie

Het wordt voor bedrijven steeds belangrijker om milieuvriendelijk te worden. Klanten willen steeds meer milieuvriendelijke opties en het gebruik van een milieuvriendelijke lichtbron kan bedrijven helpen hun energieverbruik te verminderen en een sociaal bewuste consumenten basis aan te trekken. De milieuvoordelen van LED-verlichting strekken zich ook uit tot het fabricageproces. Veel traditionele verlichtingsbronnen, zoals tl-verlichting en kwikdamplampen, gebruiken kwik intern als onderdeel van hun constructie. Daarom hebben ze, wanneer ze het einde van hun levensduur bereiken, een speciale behandeling nodig. U hoeft zich geen zorgen te maken over deze problemen met LED-verlichting.

Ze hebben het vermogen om in koude omstandigheden te werken

Traditionele lichtbronnen houden niet van koud weer. Wanneer de temperatuur daalt, hebben verlichtingsbronnen, met name fluorescentielampen, een hogere spanning nodig om te starten en neemt de intensiteit van hun licht af. Led-lampen daarentegen presteren ongeveer 5% beter bij koude temperaturen. Dit is de reden waarom LED-lampen een betere keuze zijn voor verlichting die nodig is in vriezers, vlees kasten, koelcellen of koelvitrines. Hun vermogen om zo efficiënt te presteren bij koud weer maakt ze ook de perfecte keuze voor verlichting op parkeerterreinen, verlichting die wordt gebruikt om de omtrek van gebouwen te verlichten en verlichting die wordt gebruikt in bewegwijzering buitenshuis.