Haptonomie zundert
Image default
Aanbiedingen

Ouderdomsvlekken behandelen | Skinlight whitening Treatment

Ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken komen veelvuldig voor en het ontstaat door een te groot gehalte melanine in de bovenste toplaag van de huid. Bij oudere mensen zie je vaak donkere vlekken of pigmentatie op de handen, schouders, armen, het aangezicht en nek.

De zon is een grote oorzaak van deze pigmentatie en wanneer je de huid niet hebt beschermd tegen de zon is het effect helaas erger. Daarnaast zijn er ook nog andere factoren zoals een ongezond dieet met veel verzadigde vetten, alcohol, bepaalde soorten make-up en toxische stoffen in schoonmaakproducten. Ook hormonale veranderingen tijdens bijvoorbeeld een zwangerschap, pilgebruik of de menopauze kunnen het ontstaan van pigmentvlekken stimuleren.

Voorzorgsmaatregelen

Om ouderdomsvlekken te voorkomen zijn er aantal dingen die je in acht kunt nemen:

  • Zonnebrandcrème: Gebruik een hoge zonnebrandcrème, het liefst factor 50. Ook wanneer er geen zon schijnt is dit toch van belang. Vergeet ook zeker niet je handen in te smeren en bescherm je gezicht met een petje of hoedje.

  • Hydratatie: Houdt je handen goed gehydrateerd. Kies voor een beschermende en voedende handcrème van goede kwaliteit.

  • Water: Drink genoeg water om op die manier voldoende vocht in je lichaam te hebben. Hierdoor vertraagt het verouderingsproces van de huidcellen en het zorgt voor een efficiënte verwijdering van toxines uit het lichaam.

  • Dieet: Stel een evenwichtig dieet samen, die rijk is aan antioxidanten. Zo blijft de huid jeugdig en stralend. Ook worden bestaande pigmentvlekken verminderd en ontstaan er ook geen nieuwe pigmentvlekken.

Behandeling

Voor de behandeling van bestaande ouderdomsvlekken is het aan te raden een pigmentverblekende crème aan te schaffen bijvoorbeeld van Skinlight. Skinlight heeft jarenlange ervaring op het gebied van pigmentvlekken, huidverkleuringen en het verlichten daarvan opgedaan. De crème van Skinlight remt de productie van melanine af door het beperken van de koper ionen activiteit van tyrosinase. Doordoor verbetert de huidskleur en elasticiteit van de huid, en stimuleert het de aanmaak van collageen en verbetert het de glans van de huid.