Haptonomie zundert
Image default
Aanbiedingen

Tropische planten in Nederland

Er zijn veel verschillende soorten palmbomen die in Nederland kunnen groeien. De meest voorkomende soorten zijn de Washingtonia en de Phoenix, die beide goed tegen kou en wind kunnen. De Washingtonia is een populaire keuze vanwege zijn mooie, brede bladeren en sierlijke vorm. De Phoenix is iets minder groot en heeft dunnere bladeren, maar is ook zeer geschikt voor Nederlandse tuinen.

Welke soorten kunnen in Nederland groeien?

Er zijn ook andere soorten palmbomen die in Nederland kunnen groeien, zoals de Chamaerops en de Trachycarpus. De Chamaerops is een kleinere palm met bladeren die dicht bij elkaar groeien en een dikke, stamvormige stam. De Trachycarpus is een grote palm met dikke, grijze bladeren en een stevige stam. Beide soorten zijn geschikt voor koelere klimaten en kunnen goed tegen wind en regen.

Tropische palmbomen

Er zijn ook tropische palmbomen die in Nederland kunnen groeien, zoals de Cocos palm en de Areca palm. De Cocos palm heeft lange, brede bladeren en een dikke, stevige stam. De Areca palm heeft dunnere bladeren en een slankere stam, en is een populaire keuze voor kleinere tuinen. Beide soorten zijn geschikt voor warme, zonnige omstandigheden en kunnen een prachtige toevoeging zijn aan elke Nederlandse tuin.

Als je een palm wilt planten, is het belangrijk om de omstandigheden in je tuin te overwegen en een soort te kiezen die daar goed bij past. Neem de tijd om te leren over de verschillende soorten palmbomen en kies een soort die bij je tuin en je wensen past. Zo kun je genieten van een prachtige palm die jarenlang bloeit en groeit in je tuin.

Andere tropische planten

Er zijn natuurlijk ook andere tropische planten welke prima in Nederland kunnen groeien. Een van deze planten is de bananenplant, deze is te verkrijgen bij Mypalmshop.nl. Neem snel een kijkje op deze website voor een groot aanbod planten. 

https://www.mypalmshop.nl