Haptonomie zundert
Image default
Tuin en buitenleven

Het belang van het snoeien van uw hagen

Het belang van het snoeien van uw hagen is groot. Hagen hebben de afgelopen maanden volop kunnen groeien en daarom is het nu tijd om ze te snoeien. Doe je dit niet? Dan zullen ze gewoon doorgroeien, in de hoogte en in de breedte. Dit maakt het snoeiwerk steeds moeilijker. En dat niet alleen, de haag kan ook over andere beplanting heen groeien en zo de groei van andere planten of bloemen in je tuin belemmeren. Om dit te voorkomen, begin tijdig met snoeien. Doet u dit liever niet zelf of weet u niet hoe? Hovenier Dordrecht staat voor u klaar!

Wat u moet doen

Door uw haag regelmatig te knippen, kunt u zijn oorspronkelijke vorm en grootte behouden. Het zal ook het evenwicht tussen verschillende planten in uw tuin intact houden en helpen om een nette, opgeruimde uitstraling te behouden. Als u uw tuin wilt opknappen, is het snoeien van heggen een belangrijke stap! Zorg er dus voor dat u uw hagen regelmatig knipt voor een gezonde groei van alle planten in uw tuin.

Hoe snoei je een haag?

Gebruik voor het snoeien van uw haag een handzaag of een schaar in de vorm van een schaar. Begin aan de bovenkant en werk geleidelijk naar beneden, zodat u een mooie gelijkmatige vorm krijgt. Ruim na het snoeien het maaisel op, zodat uw heg niet ziek wordt.

Het snoeien van uw heggen kan in eerste instantie een hele klus lijken, maar met wat tijd en geduld zult u prachtige resultaten behalen! Neem de tijd om uw hagen goed te verzorgen en geniet het hele jaar door van hun schoonheid. Met het juiste onderhoud kunnen ze een integraal onderdeel worden van het totale ontwerp van uw tuin. Begin dus op tijd met snoeien uw haag!