Haptonomie zundert
Image default
Woningen

Vakman ramen

 

Vensterbank selectie.

Gebruik bij het kiezen van een vensterbank enkele tips om ervoor te kiezen. Naast de decoratieve functie heeft de vensterbank nog andere, even belangrijke doelen. Het fungeert als een warmte-isolator en voorkomt het binnendringen van straatkoude door de onderste raamhelling. Het wordt ook gebruikt als standaard voor bloemen en accessoires, tafelbladen en in sommige gevallen als rustplaats.

De belangrijkste vereisten voor het kiezen van een vensterbank:

Esthetisch uiterlijk. De vensterbank dient als verbindingselement tussen raam, hellingen, wanden en een radiator. Het is gemaakt van een verscheidenheid aan materialen die verschillen in kleur en textuur.

Thermische isolatie. Een volgens de regels geïnstalleerde vensterbank van hoge kwaliteit creëert een extra thermische barrière waardoor koude lucht niet in de kamer kan binnendringen. De breedte van het oppervlak is van groot belang bij de verdeling van warmtestromen van radiatoren. Als er helemaal geen uitsteeksel is, zal de warmte van de batterijen onmiddellijk naar het plafond stijgen, wat niet erg goed is. In het geval van een te lang uitsteeksel zal de warmte daarentegen niet omhoog kunnen stijgen, waardoor condensatie op de ramen zal ontstaan ​​(het aanbevolen uitsteeksel is 5-6 cm).

Krachtkenmerken. Bloemen en verschillende decoratieve objecten worden op de ramen geplaatst, maar er moet rekening worden gehouden met andere, veel serieuzere belastingen, bijvoorbeeld het gewicht van een persoon tijdens het wassen van het glas. De vensterbank wordt vaak gebruikt als werkplek, er wordt een laptop of schoolspullen op geplaatst. Bovendien moet u bij het kiezen rekening houden met de weerstand van het materiaal tegen agressieve reinigingsvloeistoffen en ultraviolet licht.

Vochtbestendigheid. Deze parameter is vooral relevant als de vensterbank wordt gekocht voor de badkamer of keuken.

Materialen die worden gebruikt voor de vervaardiging van vensterbanken
Het materiaal wordt gekozen afhankelijk van vele factoren, zoals: persoonlijke smaak, budget, interieurontwerp, het doel van de kamer.

Meest populaire materialen:

polyvinylchloride (PVC), in de volksmond bekend als plastic;
hout;
spaanplaat (spaanplaat);
natuurlijke en kunstmatige steen.
Er zijn ook vensterbanken gemaakt van keramische tegels, porselein, mozaïeken en zelfs bedekt met stof.

Soorten vensterbanken
1. Kunststof vensterbank
Het neemt met recht een leidende positie in de markt in. In feite verschilt een kunststof vensterbank niet veel van een raamprofiel van vergelijkbaar materiaal. De structuur is hol van binnen, de sterkte wordt gegeven door interne verstevigingsribben. De dikte van het product is in de regel niet groter dan 25 mm. De vensterbank kan worden afgedekt met een lamineerfolie die de textuur van hout of steen nabootst.

Kunststof vensterbank
Voordelen:

Voldoende hoge sterkte, bestand tegen vocht, ultraviolet licht en agressieve chemicaliën, onderhoudsgemak;
Klein gewicht van het product, installatiegemak;
Goedkoop;
Een verscheidenheid aan films in verschillende kleuren. Vaak bestellen eigenaren PVC-vensterbanken voor houten ramen, geplakt met een film die de textuur van een boom imiteert.
Een van de nadelen is het vermogen van plastic om geel te worden en vuil te absorberen. Zit de vensterbank in de film, dan verdwijnen deze problemen.

2. Houten vensterbank
In de Sovjettijd waren overal houten vensterbanken. Tegenwoordig worden ze ook gebruikt, maar het uiterlijk en de kwaliteit van hun verwerking zijn aanzienlijk verbeterd. Bij de vervaardiging worden naald- (dennen, ceder, sparren) en bladverliezende (meestal eiken) soorten gebruikt.

Houten vensterbank
Voordelen:

Duurzaamheid, vooral als de vensterbank van eikenhout is;
Uiterlijk. Het hout ziet er luxueus uit, voelt prettig aan en is milieuvriendelijk.
Goede thermische isolatie-eigenschappen.
Houten vensterbanken zijn behandeld met speciale verbindingen tegen rot, insectenplagen en vuur. Het wordt echter niet aanbevolen om hete mokken op het oppervlak te plaatsen. Ook is het niet nodig om water te gieten, dit kan leiden tot zwelling van het hout.

Wat betreft de tekortkomingen, de houten vensterbank is veeleisend om voor te zorgen. Ongeveer eens in de vijf jaar moet het worden gevernist of op was gebaseerde verbindingen.

3. Spaanplaat dorpel
Een behoorlijk budgetoptie die een groot aantal nadelen niet uitsluit. Bij de productie van spaanplaatplaten worden harsen gebruikt, die vervolgens formaldehyde kunnen afgeven, wat niet veilig is voor de gezondheid. Voordat u een dergelijke vensterbank aanschaft, moet u daarom de documentatie raadplegen voor het formaldehyde-emissieniveau (normale waarden E0-E1). Maar de kosten van MDF-plaat zijn hoger, maar het is veiliger, omdat er geen giftige stoffen worden gebruikt bij de productie ervan.

Spaanplaat vensterbank
Spaanplaat en MDF-platen zijn bedekt met fineer. Ook lamineerfolie kan worden gebruikt, maar de kwaliteit van zo’n vensterbank blijft in het geding.

4. Stenen vensterbank
Natuursteen (marmer, graniet) is duurder, het is zwaarder dan kunstmatige tegenhangers. Natuursteen kan verschillende defecten hebben en het oppervlak is behoorlijk koud. De marmeren vensterbank ziet er waanzinnig mooi uit, maar je kunt er gemakkelijk krassen op maken, wat niet gezegd kan worden van granietproducten.

Stenen vensterbank
De belangrijkste componenten van de vensterbankkov gemaakt van kunststeen zijn mineralen, harsen, kleurstoffen. De resulterende producten krijgen elke vorm en krassen die tijdens de bewerking zijn ontstaan, worden verwijderd door te slijpen.

Als je een beetje fantasie hebt getoond, kun je de vensterbank bedekken met mozaïektegels of bedekken met een zachte doek.

Vakman ramen

Lokeren Ramen En Deuren

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/