Haptonomie zundert
Image default
Gezondheid

Wat te doen tegen een vieze smaak in mond

Het zal iedereen wel eens overkomen zijn: moet je net ergens naartoe voor een afspraak en je merkt dat je een slechte adem en vieze smaak in je mond hebt. Dat is erg vervelend maar je kunt er wel wat aan doen. Er zijn diverse mondverzorgingsproducten verkrijgbaar waarmee je een vieze smaak zo verhelpt en het effect langdurig aanhoudt.

 

Spoel je mond met mondwater voor een frisse adem

Om een frisse adem te krijgen en de vieze smaak in je mond tegen te gaan, kun je gebruik maken van een goed mondspoelmiddel of mondwater. Deze zijn in tal van soorten en smaken te koop. Kijk altijd eerst goed wat er te koop is en vergelijk diverse soorten mondwater goed met elkaar. Zo kun jij het mondwater kiezen dat het beste bij jou en je mondprobleem past.

 

Spoel je mond met mondwater tegen gevoelige tanden Heb je last van gevoelige tanden? Dan kan dat heel vervelend zijn als je iets eet of drinkt, zeker als dat koud of warm is. Daarnaast doen gevoelige tanden vaak extra zeer als je buiten in de kou komt. Zaak dus om deze gevoeligheid goed aan te pakken. Mensen met gevoelige tanden kunnen kiezen voor het gebruik van een speciaal ontwikkelde tandpasta die de gevoeligheid doet verminderen maar je kunt ook mondwater kiezen om dit probleem aan te pakken.

 

Sla twee vliegen in één klap met het juiste mondwater

Heb je nu last van gevoelige tanden en regelmatig een vieze smaak in de mond of een slechte adem die je graag zo snel mogelijk wilt opfrissen? Kies dan voor mondwater waarmee je beide problemen aanpakt. Kijk goed welke soort je daarvoor het beste kunt kiezen zodat je twee vliegen in één klap slaat. Veel mensen gebruiken toch al mondwater of een mondspoelmiddel na het tanden poetsen voor een frisse adem, dus als je dan een soort kiest die ook nog eens voor bepaalde mondproblemen kan worden ingezet, is dat handig.

Ga voor een zo natuurlijk mogelijk mondspoelmiddel

Kies altijd voor mondwater op basis van natuurlijke bestanddelen en waaraan geen kunstmatige hulpstoffen zijn toegevoegd. Chemische toevoegingen zijn nergens voor nodig en doen vaak meer kwaad dan goed voor je mond omdat ze irritaties en wondjes kunnen veroorzaken. Bij een goed en natuurlijk mondwater doen de biologische ingrediënten hun werk zonder dat daar kunstmatige hulpstoffen bij nodig zijn. Er zijn veel soorten natuurlijk mondwater te koop waar jij een keuze uit kunt maken. Kom je er zelf niet helemaal goed uit? Vraag dan je tandarts of drogist welk middel goed voor jou is of raadpleeg het internet voor meer informatie over mondwater. Je vindt er tal van lijstjes met de best geteste soorten zodat jij de juiste keuze kunt maken.