Haptonomie zundert
Image default
Cadeau

ZEVEN STAP METHODE

ZEVEN STAP METHODE

Met deze methode kan zelfs een gecertificeerde idioot een Rubik’s Cube in zeven basisstappen oplossen. Let op het diagram aan de rechterkant. Elke zijde van de kubus krijgt een letter toegewezen. Tijdens de volgende stappen vereisen specifieke gezichten een reeks draaiingen (of kwartdraaien). De letter “i” betekent inverse of tegen de klok in draaien. In de volgende reeks Ri U Fi Ui zou u bijvoorbeeld het rechtervlak een kwartslag tegen de klok in draaien, het bovenvlak een kwartslag met de klok mee, het voorvlak een kwartslag tegen de klok in en het bovenvlak een kwartslag tegen de klok in. Zorg ervoor dat uw duimen zich aan de voorkant van de kubus bevinden voordat u met elke beweging begint, om een ​​consistente oriëntatie voor alle reeksen te garanderen. Om een ​​gezicht in de goede richting te draaien, stel je voor dat je naar die kant van de kubus kijkt. Als u onderweg een fout maakt, herstart dan gewoon vanaf stap 1. Laten we beginnen.

1: LOS HET BOVENSTE GROENE KRUIS OP
Om het groene kruis op te lossen, moet je de groene randstukken zelf oplossen. Dit moet gemakkelijk zelf te achterhalen zijn. Mocht je ooit een randstuk op de juiste plaats hebben maar in de verkeerde richting omgedraaid, gebruik dan deze stap om het om te draaien zonder de andere drie groene randen te beïnvloeden: houd de kubus met het stuk rechtsboven vast zoals in het diagram, en doe het de reeks Ri U Fi Ui. Het randstuk moet nu worden opgelost en u kunt het volgende randstuk bewerken totdat de kubus eruitziet als het rechter diagram hieronder.

2: LOS DE GROENE HOEKEN OP
Zoek het hoekstuk in de onderste laag dat bovenaan hoort. Draai de onderste laag totdat het stuk direct onder zijn huis in de bovenste laag staat. Houd de kubus vast met het stuk rechtsonder en zijn huis rechtsboven en doe dan de reeks Ri Di R D 1,3, of 5 keer totdat die hoek is opgelost. Als je een hoekstuk vindt dat al in de bovenste laag zit, maar op de verkeerde plek of in de verkeerde richting is gedraaid, houd dan de kubus vast met het stuk rechtsboven en doe Ri Di R D eenmaal. Nu ligt het stuk onderaan en kan het worden opgelost met de Ri Di R D-reeks.

3: LOS DE MIDDELSTE LAAGRANDEN OP
Draai de kubus om zodat groen aan de onderkant is. Zoek het geel-rode randstuk. Als het bovenaan staat, draai het dan zodat het overeenkomt met een van de onderstaande diagrammen. Voer vervolgens de overeenkomstige reeks uit om het op te lossen. Als de rood-gele rand zich ergens in de middelste laag bevindt, maar op de verkeerde plaats of de verkeerde kant is omgedraaid, houdt u de kubus zo vast dat de rand zich in de positie rechtsvoor bevindt en voert u één van de volgende sequenties uit: UR Ui Ri Ui Fi UF Ui Fi UFUR Ui Ri (mogelijk moet u de kubus naar een nieuw vlak draaien). Na de zet staat het stuk in de bovenste laag en kun je het oplossen zoals hierboven beschreven. Herhaal voor de andere 3 randen van de middelste laag.

4: LOS HET BOVENSTE BLAUWE KRUIS OP
Draai de bovenste laag totdat de randen overeenkomen met een van de diagrammen. Herhaal de volgende reeks zo vaak als nodig is om een ​​blauw kruis te krijgen: F R U Ri Ui Fi.

5: OPLOSSEN NAAR BOVENKANTEN
Houd de kubus vast met rood vooraan. Draai de bovenste laag totdat het rode en blauwe randstuk is opgelost zoals in het diagram, en herhaal dan de volgende reeks tot het gele en blauwe randstuk ook aan de rechterkant is opgelost: R U Ri U R U U Ri. Draai nu de hele kubus zodat wit de voorkant is. Als de bovenste witte rand niet is opgelost, voert u de reeks opnieuw uit gevolgd door en extra U.

6: LOS DE BOVENSTE HOEKEN OP
Zoek een hoekstuk dat op de juiste plaats zit en houd de kubus met dat stuk boven je rechterduim. Draai de bovenste laag helemaal niet, want het verpest alle moeite van stap 5. Voer de volgende reeks een of twee keer uit om de rest van de hoeken op hun plaats te krijgen: UR Ui Li U Ri Ui L. Als je kunt Vind geen hoekstuk op de juiste plaats, doe de reeks gewoon één keer voordat je begint.

7: LOS DE BOVENHOEKEN OP (OPNIEUW)
Je bent bijna klaar, jij mooie geest, jij. Houd de kubus vast met het rood ervoor. Blijf de bovenste laag draaien totdat de rechterbovenhoek moet worden omgedraaid om blauw bovenaan te krijgen, zoals in het diagram. Voer de reeks Ri Di R D 2 of 4 keer uit om blauw in positie te krijgen. De kubus raakt daarbij vervormd, maar maak je geen zorgen. Met rood nog steeds vooraan, blijf de bovenste laag draaien en herhaal de reeks om de stukken in de rechterbovenhoek om te draaien.

 

rubiks kubus

 

https://breinbrekers.be