Haptonomie zundert
Image default
Aanbiedingen

De beste kussens voor zijslapers

Beste hoofdkussen voor zijslapers

Een extra stevig kussen is zeer geschikt voor zijslapers, omdat het de curve van uw hoofd en nek behoudt en u in de juiste houding blijft. Een studie gepubliceerd in Consumer Reports toonde aan dat een kussen met een hoogte van ongeveer vier centimeter van het matras de meest comfortabele hoogte is voor zijslapers.

Enkele voorbeelden van comfortabele hoofdkussens voor zijslapers zoals uzelf zijn:

Zacht latexkussen dat u voldoende steun geeft bij nekklachten en jarenlang zijn vorm behoudt.
Orthopedisch kussen zoals een traagschuim kussen. Vergelijkbaar met het latex kussen, het traagschuim kussen is ondersteunend en zacht. Het biedt u verlichting van nekpijn dankzij de voorgevormde vorm en houdt uw ruggengraat in lijn. Het verschuift of klontert niet en vergt niet veel onderhoud.
Als zijslaper moet u op zoek gaan naar een kussen met de juiste hoogte om uw ruggengraat in balans te houden. Het moet niet te dik zijn, want dan kan uw nek naar boven buigen en dat kan uw nek uit balans brengen. Wat u nodig hebt, is een stevig kussen dat de hele nacht stevig blijft en voorkomt dat uw nek naar beneden buigt.

Lees ook onze anderen artikelen

Dekbedovertrekken

Verzwaringsdekens

Matrassen

Hoe kiest u een zijslaap kussen?

Hoewel al deze hoofdkussens ontworpen zijn voor zijslapers, betekent dat niet dat ze allemaal perfect bij u passen. Deze kussens variëren in grootte, vorm en vulling, waardoor er zeer uiteenlopende opties zijn. De grootte is het belangrijkst wanneer je nagaat hoeveel ruimte je bereid bent op te geven in je bed – zelfs wanneer je slaapt, maar ook wanneer je het opmaakt. Sommige van de grotere hoofdkussens zijn niet geschikt voor de meest esthetische opstelling van uw bed, dus als dit belangrijk voor u is, is een standaard kussen wellicht uw beste keuze.

Sommige van deze kussens komen ook in vreemde vormen, zoals een halve maan ontwerp, of de meer unieke wig en gebogen lichaam kussen. Hierdoor kunt u misschien geen standaard kussensloop gebruiken, of als u de kussensloop wel kunt gebruiken, zal hij niet zo mooi passen als een standaard kussen.

Wat de vulling betreft, zijn deze kussens meestal van traagschuim, maar sommige zijn verkrijgbaar in een combinatie van traagschuim en een zachtere vezel, of zelfs natuurlijke materialen zoals boekweit. Het boekweit zal het meest stevig zijn, en ook vrij zwaar, dus het is niet een goede optie voor mensen die slapen met een arm onder het kussen. Traagschuim kussens zijn zachter dan boekweit, maar nog steeds behoorlijk stevig – veel van deze kussens zijn ook verstelbaar, zodat u traagschuim kunt toevoegen of verwijderen om het precies te krijgen zoals u het wilt.

Vezel wordt vaak gebruikt in combinatie met traagschuim in plaats van alleen, omdat het niet de ondersteuning biedt die de meeste zijslapers nodig hebben zonder de toevoeging van traagschuim. Als u echter van een wat zachter gevoel houdt, kies dan voor een kussen met vezels – die kunnen ook wat koeler zijn dan traagschuim.

Wanneer moet u uw kussen vervangen?

Hoewel het gemakkelijk is om te denken dat hoofdkussens net zo lang mee moeten gaan als de rest van uw beddengoed – matras, lakens en dekbed – is het eigenlijk de bedoeling dat ze veel vaker vervangen worden. De meeste experts raden zelfs aan om elke één tot twee jaar een nieuw kussen aan te schaffen. Dit zorgt er niet alleen voor dat uw kussen nog steeds voldoende ondersteuning biedt, maar het helpt ook te voorkomen dat allergenen zich in het kussen ophopen.

De beste manier om te weten of het tijd is voor een nieuw kussen is gewoon op te letten hoe het aanvoelt. Merkt u ’s morgens nieuwe rug- of nekpijn op? Valt u moeilijk in slaap? Dan is de kans groot dat het tijd is voor een nieuw kussen.

 

https://slaapwijsheid.nl/slaapkamer/zijslaapkussen/