Haptonomie zundert
Image default
Beauty en verzorging

Hier moet je op letten als je gekleurd haar hebt

Gekleurd haar

Het is fantastisch als je je haar net geverfd hebt en je zo’n mooie haarkleur hebt. Dat wil je natuurlijk zo lang mogelijk zo houden, maar hoe zorg je daar nou voor? Dan moet je eerst weten wat je geverfde haren nodig hebben. Wanneer je je haar verft, raakt de buitenste laag van de haren een beetje beschadigd. Beschadigd haar kan er dof en dood uit gaan zien en dat wil je natuurlijk niet. Hier moet je op letten als je gekleurd haar hebt.

 

1. Gebruik shampoo voor gekleurd haar

Tijdens het verven van je haren raakt je haar beschadigd en je kan dus niet zomaar elke shampoo of shampoobar gebruiken. Een gewone shampoo zou je gekleurde haar niet de verzorging bieden die het nodig heeft en kan er zelfs voor zorgen dat je haar dof wordt. Daarom moet je een shampoo voor gekleurd haar gebruiken die je haar wel op de juiste manier verzorgt en ervoor zorgt dat je haar geen kleur verliest.

 

2. Was je haar niet te vaak

Normaliter zou je je haren misschien wel elke dag wassen, maar met gekleurd haar is dat geen goed idee. Tijdens het douchen gaan de haarschubben namelijk openstaan en als ze niet gesloten zijn kun je kleur verliezen. Als je je haar te vaak wast wordt je haar dus kwetsbaar en kan je haarkleur vervagen. Het is beste is om je haar maximaal 2 à 3 keer per week te wassen met shampoo.

 

3. Gebruik extra haarverzorging

Je haren zijn dus beschadigd geraakt door het verven en het is daarom goed om je haar een beetje extra haarverzorging te bieden. Doordat de haarschubben lichtelijk beschadigd zijn en open blijven staan kan je haar uitdrogen en kan je haarkleur vervagen. Hierom is het verstandig om je haren een hydraterend haarmasker te bieden om dit tegen te gaan. Je gekleurde haar heeft gewoon iets meer voeding nodig en het is dus goed om het dat te bieden.

 

4. Pas op met hitte

Door hitte gaan de haarschubben open staan en is je haar een stuk kwetsbaarder. Dan kan je haar beschadigd raken en kan je haarkleur doffer worden. Daarom is het beter om de douche een paar graden lager te zetten, de hete zon op je haren te vermijden en om op te passen met stylingproducten als föhns en stijltangen. Dan behoud je een mooiere haarkleur voor een langere tijd.

 

5. Pas op met chloor

In principe kan chloor niet zo heel veel kwaad doen voor je haren, maar het is wel een heel grondig schoonmaakmiddel en dat effect heeft het ook op je haren. Dat is opzich niet zo’n probleem, maar het kan er ook voor zorgen dat je geverfde haren een beetje groen uit gaan slaan. Zeker als je je haren blond hebt geverfd is dit heel goed zichtbaar. Het is dus goed om op te passen met geverfd haar en chloor.