Haptonomie zundert
Image default
Dienstverlening

Rigging inzetten bij je evenement

Het gebruik van rigging voor je evenement

Bij het organiseren van een evenement is het verstandig om ook de rigging de revue te laten passeren. Als organisator ben jij namelijk verantwoordelijk voor de aanpak van het gehele proces. Hieronder vallen ook de audiovisuele middelen. Soms is het hierbij nodig om deze op een bepaalde hoogte op de evenementenlocatie te hebben. Met rigging zorg je hiervoor. Het is in feite de verzamelterm voor het omhoog krijgen van de juiste materialen. Rigging zorgt voor meer professionaliteit bij jouw evenement. En aangezien jouw congres, concert, beurs of theatervoorstelling vanuit jouw naam georganiseerd wordt is het zaak dat je je beste beentje voorzet.

Alles erop en eraan

Rigging is dus de term die alle onderdelen onder éen noemer laat vallen. Om de term beter te begrijpen kijk je vanaf het begin van het proces tot het einde. Het begin is het plan om bijvoorbeeld verlichting of audio-installaties de lucht in te krijgen. Om extra sfeer te krijgen (zodat je lichtstralen vanuit verschillende hoeken komen) of om te zorgen dat mensen op tribunes ook kunnen horen wat er op het podium gezegd wordt. Hiervoor zijn trussen nodig. Dit zijn aluminium constructies die speciaal gebouwd zijn voor het dragen van hoge gewichten. De audiovisuele apparatuur wordt bevestigd aan deze trussen. Om deze installaties vervolgens de lucht in te krijgen zijn takels en kabels nodig. De takels worden met behulp van de kabels bevestigd aan zowel het plafond van de evenementenlocatie als aan de truss. Als dit allemaal op een verantwoorde manier is afgehandeld, kan alles omhoog getakeld worden. Dit gebeurt met een controller. Zo kan er veilig afstand de juiste hoogte bepaald worden. Soms wordt er voor extra stevigheid of gezien de locatie gebruik gemaakt van towers die op baseplates staan. Zo kan bij jouw evenement de audiovisuele techniek precies op maat worden gehangen.

Vraag om hulp bij een gecertificeerd expert

Het is nuttig als je om hulp vraagt bij de expert op dit gebied. Deze kan jou namelijk van dienst zijn met gericht advies. Om welk gewicht gaat het en welke takels en trussen moet je daarvoor uitkiezen? Ook is een gecertificeerde partij nodig om te zorgen voor het installeren van de rigging. Omdat het gaat om werken op hoogte en met zware objecten kan je dit niet zelf doen. Door hierover van tevoren te overleggen kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Zo ben jij helemaal voorbereid op het gebruiken van rigging voor je evenement.

https://riggingbox.nl/

Gerelateerde artikelen

Een letselschadekantoor dat uw zaak serieus neemt

Bibliotheek systemen

Het grondverzet in Haarlem zorgt voor je machines