Haptonomie zundert
Image default
Dienstverlening

Wat u moet weten over het vervangen van uw groepenkast

Ben je van plan om meer elektrische apparaten in huis te halen, zoals een vaatwasser, oven, afzuigkap, droger of wasmachine? Dan kan het zijn dat je je groepen moet uitbreiden. Elk van deze grote apparaten heeft vaak een eigen groep nodig, terwijl in veel oudere huizen maar drie groepen in de verdeelkast zitten. Bedenk voordat je een elektricien inschakelt hoeveel groepen je denkt nodig te hebben, dus denk ook aan apparaten die je in de toekomst verwacht aan te schaffen. De kans is groot dat het aantal beschikbare groepen niet voldoende is voor het aantal grote apparaten dat u tegenwoordig in uw huis gebruikt; daarom moet een groepenkast, ook wel zekeringkast genoemd, vaak worden uitgebreid. Bij het uitbreiden van een groepenkast moet je uiteindelijk actie ondernemen om de groepenkast te vervangen door een nieuwe groepenkast, zeker bij oudere huizen. Soms moet ook de groepenkast vervangen worden omdat deze simpelweg verouderd is.

Kosten voor het vervangen van een groepenkast

De kosten voor het vervangen van een zekeringkast zijn afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst moet u beslissen hoeveel groepen u nodig heeft. Een andere belangrijke factor hierbij is welke fase verdeelkast je nodig hebt (1 fase of 3 fase). De prijs wordt ook bepaald door het al dan niet vervangen van uw aardlekschakelaar. Alles hangt echt af van uw huidige en toekomstige situatie. Denk goed na over uw plannen op het gebied van elektriciteit voor de komende jaren. Wilt u uw keuken vernieuwen en elektrisch gaan koken in plaats van gas? Of wil je zonnepanelen op je dak laten leggen? Met al deze zaken moet u rekening houden voordat de groepenkast wordt vervangen, en ook de kosten bepalen. Als u hier goed over heeft nagedacht, bespaart u uiteindelijk kosten en krijgt u uitstekend werk geleverd.

Huur een professionele elektricien in

De kans is groot dat de groepenkasten in uw woning verouderd zijn en aan vervanging toe zijn, zeker als het een oude woning betreft. Als je overweegt om je groepenkast te vervangen, dan moet je een professionele elektricien inhuren. Zelf een groepenkast of meterkast vervangen is vrijwel onmogelijk. De persoon die de groepenkast vervangt, moet veel ervaring en kennis van elektriciteit hebben, bovendien kan het levensgevaarlijk zijn om met elektriciteit aan de slag te gaan als je er weinig tot geen kennis van hebt. Bovendien heeft het geen zin om uw huis af te branden of onnodig letsel op te lopen bij het vervangen of repareren van een groepenkast als u dit kunt vermijden.