Haptonomie zundert
Image default
Gezondheid

Voedingskussen, multifunctioneel gebruiken

Voor elke vrouw verloopt een zwangerschap anders. Sommigen hebben last van allerlei kwaaltjes en kunnen moeilijk slapen, anderen genieten van een zoete droom de hele nacht. Het voedingskussen zorgt ervoor dat de moeder zich comfortabeler in haar vel voelt. Welk u nodig heeft, is afhankelijk van individu tot individu. Hieronder een kleine handleiding.

 

 

 

Waarvoor dient een voedingskussen?

 

Zoals de naam het aangeeft wordt een voedingskussen gebruikt om… u raadt het al, te voeden! Het is een hulpmiddel om uw baby op een comfortabele wijze borstvoeding te geven of om uw arm te ondersteunen. Maar een voedingskussen wordt niet alleen hiervoor gebruikt. Ook tijdens uw zwangerschap bewijst het kussen bepaalde diensten. Wie last heeft van benen, knieën of enkels wanneer u in blijde verwachting bent, kan de ondersteuning van het voedingskussen een betekenisvolle rol spelen. Het zorgt ervoor dat je tijdens de nachtrust een onbevangen houding aanneemt. 

 

 

Kies naargelang uw behoefte

Welk kussen het meest past, hangt echt af van uw persoonlijk verwachtingspatroon. Hieronder enkele soorten die een vingerwijzing voor u kunnen zijn:

 

Wig
Het is het goedkoopste onder de kussens voor zwangerschap. Het neemt weinig plaats in en uw partner moet niet verhuizen naar de zijkant van het bed. Het kussen kan worden toegepast achter je rug, onder je hoofd of onder je buik.

 

Lichaamsvoedingskussen
Dit kussen heeft de grootte van het lichaam, is heel flexibel en makkelijk naar uw hand te kneden. Het kan ook als hoofdkussen dienst doen. Het steunt tegelijkertijd het hoofd en de benen. 

 

Total body voedingskussen 

Voor dit soort kussen kan u kiezen tussen twee ontwerpen: de U- en de C-vorm. U kan het liefkozend beetpakken en geeft een steun aan het hele lichaam.