Haptonomie zundert
Image default
Bedrijven

Afvallen, hoe werkt dat?

Je valt af door meer te bewegen of door minder te eten. Maar hoe hou je dit vol? Veel mensen stagneren op het gebied van gewichtsverlies of vallen weer terug in hun oude leefstijl. In deze blog vind je alle informatie die je nodig hebt om jou gewenste doel te bereiken!

Voedingsschema afvallen vrouwen

Het voedingsschema afvallen vrouwen werkt hetzelfde als voor mannen. Je valt af door minder te eten of door meer te bewegen. Maar hoe eet je minder? Het is niet nodig om jezelf op de een op andere dag uit te hongeren. Je moet simpelweg een paar calorieën minder eten dan je dagelijks nodig hebt. Je dagelijkse calorieënbehoefte reken je uit doormiddel van een online calculator. Deze calculator rekent uit hoeveel calorieën je dagelijks nodig hebt op basis van je dag invulling qua werk en sport, je gewicht, je lengte en je leeftijd.

Hoe kan het dat ik niet meer afval? Je zult na enige tijd merken dat je niet meer afvalt ondanks dat je minder eet dan je dagelijks nodig hebt. Zo verbrand je toch calorieën? Ja en nee. Zo verbrand je calorieën voor een bepaalde tijd! Je lichaam raakt namelijk gewent aan de nieuwe hoeveelheid calorieën die je dagelijks eet. Je lichaam leert door met minder calorieën dezelfde dagelijkse activiteiten te doen. Hierdoor blijf je hangen op hetzelfde gewicht. Dit is een seintje om je dagelijkse calorie inname nogmaals te minderen.

Hier moet je op letten Wanneer je van plan bent om af te vallen is het vaak de bedoeling om dit om een bepaald tempo te doen. Wanneer je te langzaam afvalt zit je te lang in een negatieve caloriebalans. Dit kan een negatief effect hebben op dingen zoals slaap, humeur en energie. Het is de bedoeling om 2 tot 3 gram per week af te vallen. Op deze manier behoudt je maximaal spiermassa.

 

https://voedingschema.nl/voedingsschema-afvallen-vrouw/

Gerelateerde artikelen

Werk en gezin

Hier moet je op letten bij een website laten maken

Kerst 2022