Haptonomie zundert
Image default
Bedrijven

Gebruik carboluem van Moosefarg voor uw hout!

Carboleum is een product dat speciaal is ontwikkelt voor het verzorgen van uw hout. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor een schutting, houten stoelen in de tuin, palen en hekwerken. Het is een donkerbruine stroperige vloeistof die diep doordringt in het hout wat er voor zorgt dat het zeer waterbestendig wordt. Carboleum is een geschikt middel wat goed beschermt, dit door zijn water werende en conserverende eigenschappen. Het is een heel ander product dan bijvoorbeeld houtbeits. Ook dit product dringt gedeeltelijk in het hout maar heeft een ander effect dan carboleum. Ook heeft dit product geen grondlaag nodig wat het een stuk minder werk maakt, toch geeft het minder bescherming van carboleum geef aan uw hout. 

Het product kan op verschillende manieren worden aangebracht, met een kwast, een roller of een spuitpistool. Het is het beste om carboleum te gebruiken buiten, wanneer het droog is en op een moment buiten de vorstperiode. Er wordt afgeraden dit product te gebruiken wanneer en vlammen in de buurt zijn of het product te gebruiken in een ruimte die niet goed geïsoleerd is.

Wanneer dit product gebruikt wordt onder het vriespunt is er een kans dat er kristallen in het product ontstaan. Het product moet worden verwarmt tot 20 graden Celsius en het is belangrijk dat er regelmatig in het product wordt geroerd om dit te voorkomen. Voordat je een stuk hout gaat behandelen met het product moeten er van te voren een paar stappen zijn ondergaan om dit proces goed te laten verlopen. Begin met het ontvetten van het oppervlak, hierna kun je beginnen met het schuren van het hout. Daarna moet het hout nog een keer ontvet worden, als je dit gedaan hebt kun je beginnen met het aanbrengen van de carboleum. Breng lagen aan tot je het gewenste kleurresultaat hebt behaald. Voor meer informatie kun je terecht op www.moosefarg.nl!

http://www.moosefarg.nl