Haptonomie zundert
Image default
Zorg

Zorgverzekering Nederland voor arbeidsmigranten

Wist u dat het voor iedereen die in Nederland woont verplicht is om een zorgverzekering te hebben? Dit geldt ook als u voor een bepaalde periode in Nederland verblijft om te werken. Zelfs als u in uw thuisland al een zorgverzekering heeft. Met een basis zorgverzekering bent u verzekerd voor de meest noodzakelijke zorg, zoals ziekhuisopname of huisartsbezoek. Dit is niet alleen belangrijk, maar ook een prettig idee voor uzelf. HollandZorg biedt een zorgverzekering Nederland speciaal voor arbeidsmigranten. Dit maakt het voor u een stuk eenvoudiger om een zorgverzekering af te sluiten.

Wat is een HollandZorg verzekering?

Een verzekering van HollandZorg is in principe gewoon een zorgverzekering, maar dan afgestemd op de situatie van arbeidsmigranten. We hebben met verschillende dingen rekening gehouden. Bijvoorbeeld dat de verzekering eenvoudig afgesloten moet kunnen worden, maar ook weer opgezegd op het moment dat u terugkeert naar uw thuisland. Ook kan de verzekering tijdelijk stopgezet worden wanneer nodig. Daarnaast hebben we ook aan werkgevers gedacht. Zo hebben zij inzicht in de zorgadministratie van hun werknemers en kunnen zij zo nodig zorgtoeslag voor hen aanvragen.

Wel of geen S1 formulier?

Werkt u in Nederland en heeft u hier een zorgverzekering, maar woont u in het buitenland? Dan kunt u met een S1 formulier aantonen dat u over een Nederlandse zorgverzekering beschikt. U heeft dan in uw thuisland recht op zorg die gedekt wordt door uw HollandZorg verzekering. Dit betreft alle zorg uit de HollandZorg basisverzekering en de wettelijk verzekerde medische zorg in uw thuisland. Indien u zelf uw HollandZorg verzekering heeft afgesloten, dan kunt u zelf het S1 formulier aanvragen. Heeft uw werkgever de verzekering voor u afgesloten, dan ontvangt u van hem het S1 formulier. Heeft u vragen over onze zorgverzekering? Neem dan gerust contact met ons op.

https://www.hollandzorg.com/