Haptonomie zundert
Image default
Bedrijven

Afval reduceren met de balenpers

De grote balenpers is een echte aanwinst voor je bedrijf. Als je veel te maken hebt met karton en papier binnen je onderneming dan is het zeker de moeite waard om eens te lezen wat de voordelen van een balenpers allemaal zijn. Het eerste voordeel zijn de afvoerkosten die je hiermee kunt reduceren. Wat er namelijk gebeurt wanneer je een balenpers in je onderneming hebt staan, is dat al het papier en karton dat je hier in stopt klein wordt gemaakt en dat betekent dat deze minder snel vol komt te zitten en dus niet afgevoerd hoeft te worden bijvoorbeeld iedere week, maar bijvoorbeeld iedere maand. Dit is bij iedereen verschillend, maar dat het je afvoerkosten scheelt is in ieder geval waar.

 

Ruimte en geld

Naast dat je met de balenpers een hoop kosten voor afvoeren bespaart heeft het nog meer voordelen. Een van die voordelen is dat de balenpers ervoor zorgt dat je een schone omgeving hebt om het werk in uit te voeren dat er moet worden gedaan. Dat komt omdat alles in de balenpers wordt gestopt en niet overal rondslingert. Het helpt de medewerkers de omgeving schoon te houden en doordat je minder vaak de zak van de balenpers hoeft te vervangen blijft alles op een plek en heb je niet te maken met allemaal lossen zakken en bakken aan afval, maar wordt alles gewoon in de balenpers gestopt.

 

230 volt

Ook zorgt de balenpers ervoor dat er ruimte kan worden bespaard. Omdat je dus geen zakken aan afval meer hebt en ook geen diverse balken  hebt staan, maar gewoon een apparaat, heb je meer ruimte over. Daarnaast voldoet de balenpers ook aan de verplichtingen die hier wettelijk voor zijn opgesteld. De elektriciteit van de balenpers is maar liefst 230 volt en heeft hiermee een behoorlijk kracht om het afval te reduceren.