Haptonomie zundert
Image default
Dienstverlening

Depressie & Depressiebehandeling

Depressie & Depressiebehandeling – Werkt Therapie?

DEPRESSIE KOMT VAAK VOOR 

Depressie is een serieuze ziekte die ongeveer 1 op 4 Nederlanders en een even grote hoeveelheid in andere Westerse landen. De manier waarop depressie mensen beïnvloed kan variëren van erg milde gevallen naar erg ernstige gevallen. De meest ernstige gevallen zullen ervoor zorgen dat mensen zich zo moedeloos voelen dat ze denken dat hun leven waardeloos is en dat ze een blok aan het been van anderen zijn. Dit soort ernstige depressie leidt vaak tot mensen die liever dood zouden willen zijn of zelfmoord beginnen plannen en zelfs proberen plegen.

Gelukkig wordt in onze gemeenschap depressie snel herkend en wordt er meer en meer gedaan om mensen te helpen. Als je je depressief voelt, hoef je dat niet alleen te dragen. Praten met een professionele psycholoog of therapeut kan je helpen om te genezen van een depressie.

SYMPTOMEN VAN DEPRESSIE

De symptomen van depressie zijn onder andere:

–           algemeen triest gevoel en gebrek aan vreugdegevoel

–           moeilijkheden met slapen, of te veel slapen

–           veranderingen in eetlust

–           gebrek aan motivatie

–           gevoel van waardeloosheid

HEB JIJ CHRONISCHE LAGE DEPRESSIE OF ERNSTIGERE DEPRESSIE?

Er zijn twee belangrijke soorten depressies te onderscheiden. Ze zijn bekend als:

A)        Chronisch Laag Humeur of Dysthymie en

B)        Ernstige Depressie Stoornis.

 

DYSTHYMIE

Dysthymie is een milde vorm van depressie maar extreem langdurig. Mensen met Dysthymie voelen zich meestal of altijd een beetje slecht. Als je aan dysthymie lijdt zal je over het algemeen vrij goed kunnen functioneren, maar je zal er geen plezier aan beleven. Mensen met dysthymie kunnen meestal niet echt genieten van dingen die eigenlijk erg vreugdevol zijn, zoals de geboorte van een nieuwe baby of een promotie.

ERNSTIGE DEPRESSIE

Ernstige Depressie Stoornis beschrijft mensen die vaak niet depressief zijn maar die opeens van gemoedstoestand veranderen, wat hen in een erg diepe depressie duwt. Als je depressief bent moet je een Dokter of een gelicensieerde psycholoog bezoeken. 

HULP BIJ DEPRESSIE

Als je depressief bent, moet je een Dokter of een gelicensieerde psycholoog bezoeken. Therapie met een gekwalificeerde psycholoog, therapeut of psychotherapeut in Eindhoven kan leiden tot een gelukkiger en meer vervuld leven, zowel persoonlijk, op het werk als in je relaties.

https://www.depsycholoog.nl/eindhoven