Haptonomie zundert
Image default
Bedrijven

Wat er moet gebeuren wanneer je last hebt van een stroomstoring

Stroomstoringen zijn altijd vervelend om te ervaren omdat je op het moment van een stroomstoring totaal geen gebruik kan maken van elektra, op deze momenten zie je dan ook pas echt hoe veel je gebruik maakt van elektra. Voor bijna alles heb je namelijk elektra nodig, denk maar aan het opladen van je telefoon, het koud houden van je eten of het kunnen het koken. Wanneer je dus last hebt van een stroomstoring wil je natuurlijk ook weer zo snel mogelijk van de stroomstoring af komen. Hiervoor moet je zelf wel eerst gaan kijken waar de stroomstoring vandaan komt, een stroomstoring kan namelijk van buitenaf maar ook van binnenuit komen. 

Stroomstoring van binnenuit

Wanneer je last hebt van een stroomstoring is het handig als je bij de buren gaat kijken of zij stroom hebben, hierdoor weet je namelijk of de storing van binnenuit of buitenaf komt. Wanneer de buren wel stroom hebben komt de stroomstoring van binnenuit. Je kunt dan het beste een elektricien bellen, zo kom je namelijk het snelste van je stroomstoring af. Een elektricien ziet namelijk al snel wat er fout is en kan dit dan ook snel oplossen.

Stroomstoring van buitenaf

Wanneer de buren ook geen stroom hebben zit er een storing in het buurtnet, dit is dus een storing van buitenaf. Wanneer er een storing zit in het buurtnet kun je geen elektricien bellen, een elektricien is namelijk niet bevoegd om deze storing op te lossen. Wanneer er een storing in het buurtnet zit moet je het Nationaal storingsnummer bellen, er komt dan iemand van het netbeheer langs om de stroomstoring op te lossen. Een storing in het netbeheer duurt vaak wat langer om op te lossen, het probleem is vaak namelijk wat groter.