Haptonomie zundert
Image default
Bedrijven

Werk en gezin

Een fijne loopbaancoach in Hilversum is een persoon die je helpt met het bepalen van je studie- of werkkeuze. Het kan ook zijn dat je niet zo goed weet hoe je je gezin kan combineren met je werk. Wellicht heb je hele vervelende tijden waardoor je je kinderen weinig ziet. Je wilt natuurlijk zo veel mogelijk meekrijgen met de ontwikkeling van je kinderen, dus er zal dan iets in je werk moeten veranderen. Het zou ook kunnen dat je ontzettend lange dagen maakt of pas laat terugkomt, waardoor je vaak erg moe bent en geen tijd meer hebt voor je partner.

De oplossing voor een probleem

Een loopbaancoach in Hilversum kijkt dan met je mee wat je zou kunnen doen om werk en je gezin te combineren. Zo kan je bijvoorbeeld een planning maken of een gesprek aangaan met je baas waarin je je probleem voorlegt. Soms zijn de dingen in je hoofd erg groot, maar kunnen ze relatief simpel opgelost worden. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je werk ten koste gaat van je gezin, want een persoonlijk leven is ook ontzettend waardevol. Je wilt graag dat je kinderen opgroeien met jou als ouder. Als je het spannend vindt om te solliciteren kan je samen met je coach gaan oefenen.

Steeds minder spanning

Je kan dus voor verschillende zaken terecht bij een loopbaancoach in Hilversum. Zoals ik net al noemde, kan je samen met je coach oefenen. Zo word je steeds iets zekerder van je zaak en lukt het je uiteindelijk helemaal alleen. Solliciteren is gewoon een kwestie van doen, maar je kan wel oefenen op je houding. Een actieve houding is al tien keer beter dan als je onderuit gezakt of heel gespannen in de stoel zou zitten. Ook kan je oefenen op wat je gaat zeggen. Veel sollicitatiegesprekken lijken ontzettend op elkaar namelijk. Je kan je dus samen met je loopbaancoach al heel goed voorbereiden.